SHUKUR XOLMIRZAYEV ASARLARIDA INSON KAMOLITIGA TA’SIR QILUVCHI OMILLAR ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Shukur Xolmirzayev XX asr o‘zbek adabiyotining rivojlanishiga katta hissa qo‘shgan taniqli yozuvchidir. U o‘zining yuksak badiiy mahorat bilan yaratilgan betakror nasri bilan o‘zbek xalqi ma'naviyatining yuksalishida o‘ziga xos o‘ringa ega. Maqolada Shukur Xolmirzayevning hikoyachilikdagi badiiy mahorati uning tabiat va inson munosabatlari aks etgan hikoyalari orqali tadqiq etilgan.