Boshlang‘ich sinf darslarini rivojlantiruvchi ta’lim asosida o‘qitish metodikasini takomillashtirishning pedagogik asoslari ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Dars oldindan o‘ylangan va uning rejasi tuzilgan bo‘lsa, tabiatshunoslik darsiga bo‘lgan ta’riflashgan talablarni amalga oshirish oson bo‘ladi. O‘qituvchi reja tuza turib, birinchidan, darsning asosiy maqsadini, uning tuzilishini, mazmunini ikkinchidan, tashkil qilinishi shakllarini belgilaydi.