Ogahiy g'azallarida ishq va pand nasihat ruhining ustunligi ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Qomusiy bilim, teran tafakkur, keng dunyoqarash, katta hayotiy tajriba sohibi bo'lgani, donishmand maqomiga yetgani uchun ham shoirning ko'plab bayt-u misralari hikmatday, xalq maqollariday hatto pand - nasihatdek jaranglaydi. Ba'zi g'azallari esa butunisicha pand - nasihat asosiga qurilgan. Ushbu maqolada ham Ogahiyning pand - nasihat ruhidagi g'azali va g'azallaridagi ishq masalasiga e'tibori haqida bayon etilgan.Bilamizki, Ogahiy ijodining salmoqli qismini ishq- muhabbat mavzusi, oshiq va ma'shuqa obrazlari boyitib turadi.