NAFAS YETISHMOVCHILIGI. DARAJALARI, BIRINCHI YORDAM KO’RSATISH VA OLDINI OLISH CHORA TADBIRLARI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Ushbu maqolada bemorlarda nafas yetishmovchiligi hamda ularni mexanizimi keng keltirilgan bo’lib zaruriyatda tibbiyot hodimlari tomonidan amalga oshiriladigan ishlar yoritilgan .Nafas yetishmovchiligida bemorlarda tashqi ko’rinish va ichki a’zolarda bo’ladigan o’zgarishlarni ifodalashga harakat qilinadi.