Maktabgacha yoshdagi bolalarga òz- òziga hurmat ma'nosini shakllantirishda xalq oĝzaki ijodidan foydalanish ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni o’z-o’ziga hurmat  ma’nosini shakllantirishda  bolalarning atrof-muhitga bo’lgan munosabati, uning  “men” tushunchasini shakllantirish hamda o’ziga hurmat ,o’z qobiliyatlariga ishonishga yordam beradi va turli holatlarda yaxshi qaror qabul qilishiga imkoniyat beradi.Maktabgacha yoshdagi bolalarda xalq og’zaki  ijodi orqali bilim, madaniy  merosni saqlash, kundalik hayotda qadriyatlarimizdan foydalangan holda an’analarimizga sodiq qolishni o’rganadi.