OVQAT HAZM QILISH ORGANLARI VA ULARNING KASALLIKLARI, GASTRIT ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Har kuni, har bir inson, qulay sharoitda, tanaga hujum qilib, turli xil sog'liq muammolarini rivojlanishiga olib kelishi mumkin bo'lgan ko'plab agressiv moddalar bilan duch keladi. Har xil kasalliklarning qo'zg'atuvchilari teri, shilliq pardalar, nafas olish organlari va boshqalarga kirishi mumkin. Ba'zida ular tanaga oziq -ovqat yoki suv bilan kiradi. Bunday holda, odamda ovqat hazm qilish tizimining infektsiyalari paydo bo'lishi mumkin, uning belgilari va davolash usullari haqida biz hozir biroz batafsilroq gaplashamiz.