BOLALARNI HAR TOMONLAMA RIVOJLANTIRISHDA TASVIRIY FAOLIYATNING O'RNI. ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni tasviriy faoliyatga o‘rgatish fikrlash qobiliyatini, ko‘rish xotirasini, ijodiy tasavvurni, badiiy didni rivojlantirishga qaratilgan. Maktabga bolalarni tayyorlashda tasviriy faoliyatga o‘rgatishda rasm, qurish materiallari bo‘yicha bilim, malakalarini egallash maktabda tasviriy faoliyat darslari va mehnat darslarini muvaffaqiyatli egallashlari haqida fikrlar keltirilgan.