ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА ЁШЛАРНИ МАЪНАВИЯТИНИ ЮКСАЛТИРИШНИНГ ИННОВАЦИОН ОМИЛЛАРИ ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Янги Ўзбекистонда ёшлар яшаш ҳаётига доир воқеалар, ёшларни ҳар томонан кўкка кўтариш, қўллаб-қувватлаш, замонавий шароитларни яратиб бериш режа ва масалалари глобал дунё  сиёсати даражасига юқори мақсадларда кўтарилган.  Янги Ўзбекистонда юксалтириш даврининг тўғри ва тескари тамонларини  ўрганиш дунё ёшлар олдида олдинга сурилаётган  асосий вазифалардан биридир.Хозирги замон ёшларнинг ақлий тезкорлигини кучайтириш, ёшларда тадбиркорлик, китобхонлик, ахборот технологиялари, инновацион ғояларини қўллаб-қувватлаш, ёшларни оила қуришга тайёрлаш, психологик хизмат кўрсатиш ҳамда лидерлик қобилиятини шакллантириш бўйича ишлар олиб бориш муҳим глобал жараёнлардан биридир.