O`TKIR KORONAR SINDROM O`TKAZGAN BEMORLARDA UZOQ MUDDATLI ASORATLAR XAVFINI ANIQLASH ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
O`KS bilan shifoxonaga murojaat qilish boshqa kasalliklar bilan shifoxonaga murojaat qilishga nisbatdan sezilarli darajada yuqori. Bo`lmachalar fibrilatsiyasi (BF) o'tkir koronar sindrom (O`KS) bilan og'rigan bemorlar ichida eng ko'p uchraydigan asoratlaridan biridir. Ba'zi tadqiqotlarda O`KS bilan og'rigan bemorlarda BF rivojlanganligi kuzatilgan va  O`KS bilan bog'liq bo'lgan asoratlardan biri ekanligi aniqlangan[1].