Umurtqasiz hayvonlar Sarkodalilar ya`ni Soxta oyoqlilar (Sarcodina) sinfi ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
tezisda Sarkodalilar sinfi vakillarga xos xususiyatlar , hayot kechirish tarzi haqida ma’lumot berilgan. Ushbu tezisda sarkodalilar vakili hisoblangan ichburug` amyobasi va chig`anoqli amyobalarning tuzulish ,farqlari yoritildi.