ARTERIAL GIPERTENZIYALI BEMORLARDA YASHIRIN SURUNKALI YURAK YETISHMOVCHILIGINI ANIQLASH ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Uzoq muddat arterial gipertenziya bilan og'rigan bemorlarda yurakdagi tizimli va funktsional o'zgarishlar surunkali yurak yetishmovchiligi rivojlanishiga olib kelishi mumkin. Qon bosimini boshqarish nafaqat surunkali yurak yetishmovchiligni yuzaga kelishini va nishon organ shikastlanishining oldini oladi, balki kasallikning keyingi rivojlanishiga ta’sir ko’rsatish orqali bemor hayot sifatini yaxshilaydi.