Ijtimoiy muhitning shaxsga ta’sirida ijtimoiy nazorat shakllarining o‘rni. Ijtimoiy me’yorlar. ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Shaxsni shakllantirish muammolarini ko'rib chiqishda shuni ta'kidlash kerakki, inson shaxs sifatida jamiyatdan (jamiyatdan), ijtimoiy muhitdan tashqarida yashay olmaydi. Insonning ijtimoiy muhit bilan o'zaro munosabati jarayonida shaxsiyatning shakllanishiga ta'sir qiluvchi bir qator ijtimoiy-psixologik hodisalar yuzaga keladi. Shunday qilib, shaxsning shaxs sifatida shakllanishi ma'lum tarixiy va ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlarda sodir bo'ladi.