Shaxsning o‘zini anglashida ijtimoiy muhitning ta’siri. “Men” nazariyasi. ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
O‘z-o‘zini bilish yaxlit holda o‘z ustida ishlash mazmunini, o‘z-o‘zini tarbiyalash dasturini belgilaydi. О‘z-o‘ziga munosabat hamisha o‘z-o‘zini his qilish bilan bog‘iq. «Men» obrazi asosida har bir shaxsda o‘z-o‘ziga nisbatan baholar tizimi shakllanadiki, bu tizim obrazga mos tarzda turli xil bolishi mumkin. O'zini baholash ichki talabgorlik, ya’ni odam o‘z oldiga amalga oshirish qiyin bo‘lgan maqsad va muammolarni qo‘yishi bilan uzviy bog‘liq. Agar odam o‘z muammolarini va maqsadini hal eta olmasa, u o‘zidagi ichki talabgorlikni kamaytirishi kerak.