KORRUPSIYADA KOMPLAYENS NAZORATI VA BUGUNGI KUNDAGI RECRUITING SOHASI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Bugungi kunda mamlakatimizda yangilangan siyosatni jamiyatda adolat va qonun ustuvorligini oliy darajada ko’tarish, zamonaviy samarali davlat boshqaruvini joriy etish, davlat xizmatchilarida korrupsiyaviy holatlarning barcha ko’rinishlarining oldini olishda harakat qilish,  xalq manfaatlarini so’zsiz ta’minlash kabi yuksak g’oyalarga tayanmoqda. Avvalo, ushbu islohatlar tub zamirida Prezident SH.M.Mirizyoyev tomonidan ilgari surilgan ustuvor go’yalar “ Xalq davlat organlariga emas, balki davlar organlari xaliqqa xizmat qilishi kerak” asosiy tamoyilga muvofiq, barcha imkoniyatlar xalqimizning manfaatlari yo’lida amalga oshirilyabdi. Bundan tashqari, Prezidentimiz O’zbekiston Respublikasi Prezidenti etib saylangan ilk kunlardanoq korrupsiyaga qarshi kurashish sohasida boq qator qonun va huquqiy normative hujjatlarni qabul qildi. Shulardan, 442017- yilning 3- yanvarida “ Korrupsiyaga qarshi kurashish to’g’risida 419- sonli qonun qabul qilindi. Mazkur qonun korrupsiyaga qarshi kurashishda davlat siyosatining ustuvor yo’nalishlari belgilanib berildi va korrupsiyaga qarshi kurashish faoliyati tartibga solinib, korrupsiya qarshi kurashishning qonuniy asosi yaratildi