XX ASR KORRUPSIYASINING IJTIMOIY JIHATLARI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Korrupsiya resurslarni umumiy manfaatlardan chetga surib, butun jamiyatga bevosita zarar yetkazadi. Ta’lim tizimi, tibbiyot, turizm, ishlab chiqarish va boshqa muhim sohalarga ajratiladigan kapitalni noto‘g‘ri yo‘llarga yo‘naltirib, mamlakatning iqtisodiy-ijtiomiy taraqqiyotiga putur yetkazadi. Korrupsiyaning ma’naviy oqibatlari kengroq aholi farovonligidan ko‘ra shaxsiy manfaatlarning ustuvorligidadir. Qolaversa, keng tarqalgan korrupsiya jamiyatning axloqiy asoslarini zaiflashtiradi. Korrupsiyaviy amaliyotlar me’yorlashtirilgan yoki toqat qilinsa, axloqiy me’yorlar buziladi va insofsizlik madaniyati va halollik yo‘qligi yuzaga kelishi mumkin. Halollik, oshkoralik, yuksak ma’naviyat hislatlari yuksak rivojlangan va korrupsiyaning har qanday ko‘rinishiga qarshi tura oladigan jamiyatni barpo etishda etosferani – axloqiy qadriyatlar qobig‘ini rivojlantirish va himoya qilish talab etiladi.