Agrosanoat marketingini rejalashtirish va boshqarish tizimi ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Agromarketing sanoat, tijorat, bank va boshqa marketing turlaridan farq qiladi. Bu qishloq xo‘jaligining o‘ziga xos xususiyatlaridan kelib chiqadi. Natijalarning tabiiy sharoitlarga bog‘liqligi, tovarning roli va ahamiyati, mulkchilik shakllarining turlichaligi, ish davri va ishlab chiqarish davrining bir-biriga mos kelmasligi, ishlab chiqarish va mahsulot olishning mavsumiyligi, xo‘jalik yuritishning tashkiliy shakllarining turlichaligi va ularning dialektikasi, tashqi iqtisodiy aloqalar, agrosanoat kompleksini va uning tarmoqlarini rivojlantirishda davlat organlarining alohida ishtiroki kabilar shular jumlasidandir.