O'ZBEKSTON TOG'LARIDA EKOLOGIK HOLAT O'ZGARISHI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Ushbu maqolada tog' relyefida rivojlanadigan biotik (tirik organizmlar) va abiotik (iqlim, tuproq, suv) omillarining o’zgarishi, Tog'li hududda balandlik koeffitsienti atrof-muhit sharoitlari, ayniqsa haroratning gradyanini hosil bo’lishi, Baland tog'larda ko'tarilayotganda harorat pasayashi va bu mavjud o'simlik va hayvonot dunyosiga ta'sir qilishi haqidagi ma’lumot tahlil qilingan.