BOSHLANG‘ICH SINFLARDA TABIIY FANLAR DARSLARIDA LOYIHA FAOLIYATINI TASHKIL ETISHNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda tabiiy fanlar darslarida loyiha faoliyatini tashkil etishning ilmiy-nazariy asoslari yoritiladi. Loyiha faoliyati o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, muammoni hal etish, guruhda ishlash va o‘z bilimlarini amaliyotda qo‘llash ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Tabiiy fanlar darslarida loyiha faoliyatini tashkil etish o‘quvchilarga nafaqat fan mavzularini chuqur o‘rganish, balki ularni real hayotdagi muammolar bilan bog‘lash imkonini beradi. Maqolada loyiha faoliyatining nazariy asoslari, metodik yondashuvlari va o‘quv jarayoniga integratsiyalashuvi yoritiladi. Tajriba-sinov natijalari loyiha faoliyatining o‘quvchilarni faollashtirish, kreativlik va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishda samarali ekanligini ko‘rsatadi. Maqolada shuningdek, loyiha faoliyatining pedagogik jihatlari, baholash mezonlari va metodik yondashuvlar haqida tahlil qilinadi.