DINAMIK MAKROIQTISODIYOT: NAZARIY ASOSLAR, MODELLAR VA ZAMONAVIY IQTISODIY JARAYONLARDAGI O‘RNI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Bugungi globallashuv va tezkor iqtisodiy o‘zgarishlar sharoitida iqtisodiy jarayonlarni faqat statik holatda emas, balki vaqt davomida rivojlanish nuqtai nazaridan tahlil qilish zarurati tobora ortib bormoqda. Aynan shu ehtiyoj dinamik makroiqtisodiyotning shakllanishiga sabab bo‘ldi. Ushbu yo‘nalish iqtisodiy tizimlarning vaqt davomida qanday o‘zgarishini, qanday omillar ta’sirida rivojlanishini va qanday muvozanatga erishishini o‘rganadi.Dinamik makroiqtisodiyot nafaqat nazariy jihatdan, balki amaliy iqtisodiy siyosatni ishlab chiqishda ham muhim ahamiyat kasb etadi. Chunki iqtisodiy qarorlarning natijalari darhol emas, balki ma’lum vaqt o‘tgach namoyon bo‘ladi.