MATEMATIKA TA’LIMI JARAYONIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MANTIQIY TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISHNING DIDAKTIK ASOSLARI VA PEDAGOGIK METODLARI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida matematika ta’limi jarayonida mantiqiy tafakkurni shakllantirishning didaktik asoslari va pedagogik metodlari tahlil qilinadi. Mantiqiy tafakkur o‘quvchining mantiqiy fikrlash, masalalarni tahlil qilish va ularni hal etish qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Matematika fanini o‘qitishda mantiqiy tafakkurni shakllantirish o‘quvchilarga masalalarni tizimli ravishda o‘ylash, qarorlar qabul qilish va o‘z fikrlarini izchil tarzda ifodalashni o‘rgatadi. Tadqiqotda mantiqiy tafakkurni rivojlantirishga yo‘naltirilgan didaktik metodlar, texnologiyalar va o‘quv jarayonida qo‘llaniladigan pedagogik metodlar ko‘rib chiqiladi. Natijalar metodlarning samaradorligini va mantiqiy tafakkurni shakllantirishda qo‘llaniladigan yondashuvlarning o‘quvchilarda muvaffaqiyatni oshirishi mumkinligini ko‘rsatadi.