YOSHLAR PSIXIKASINING BUZILISHI MUAMMOLARI VA ULARNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLARI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyat sharoitida yoshlar psixikasida yuzaga kelayotgan buzilishlar, ularning kelib chiqish sabablari hamda psixologik oqibatlari nazariy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda stress, depressiya, xavotir buzilishlari, agressiv xulq-atvor va ijtimoiy moslashuv muammolarining yoshlar psixik holatiga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, oilaviy muhit, ta’lim tizimi, axborot texnologiyalari va ijtimoiy bosimlarning yoshlar ruhiy salomatligiga ta’siri yoritilgan. Yetakchi psixolog olimlarning nazariy qarashlari asosida muammoning psixologik va ijtimoiy jihatlari ochib berilgan.