YASHIL IQTISODIYOT: EKOLOGIYA VA FOYDA BIRGA BO‘LISHI MUMKINMI? ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Maqolada yashil iqtisodiyot konsepsiyasi, uning barqaror rivojlanishdagi o‘rni hamda ekologik va iqtisodiy manfaatlarni uyg‘unlashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Qayta tiklanuvchi energiya manbalari, ekologik toza texnologiyalar va energiya samaradorligi iqtisodiy o‘sishga qanday ta’sir ko‘rsatishi yoritiladi. Shuningdek, yashil iqtisodiyotning investitsiyalarni jalb etish, yangi ish o‘rinlari yaratish va global ekologik barqarorlikni ta’minlashdagi roli ilmiy manbalar asosida ko‘rib chiqiladi.