NOSTANDART MATEMATIK MASALALARNI YECHISH JARAYONIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA TANQIDIY FIKRLASH VA MUAMMOLI VAZIYATLARNI HAL ETISH KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf matematika darslarida nostandart masalalarni yechish jarayoni orqali o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash hamda muammoli vaziyatlarni hal etish kompetensiyalarini shakllantirishning metodik asoslari yoritiladi. Tanqidiy fikrlash o‘quvchining mulohazani tekshirish, dalil-isbot talab qilish, xulosani asoslash, xatoni aniqlash va tuzatish qobiliyatlari bilan tavsiflanadi