BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA EKOLOGIK TA’LIMNI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY-METODIK ASOSLARI (TABIIY FANLAR MISOLIDA) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
. Mazkur maqolada tabiiy fanlar darslari orqali boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ekologik madaniyat va barqaror xulq-atvorni shakllantirish metodikasi IMRAD tuzilmasida yoritiladi. Metodika “muammo–tadqiqot–amal–refleksiya” didaktik sikliga tayanib, o‘quvchi bilimini (ekologik tushuncha), qadriyatini (tabiatga munosabat) va xulqini (tejamkor odatlar) bir butun tizim sifatida rivojlantirishni ko‘zlaydi. Taklif etilgan yondashuvda kuzatuv, tajriba, mini-loyiha, STEAM elementlari hamda rubrika asosida baholash vositalari asosiy mexanizm sifatida qo‘llanadi.