BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA INTERFAOL O‘QITISH TEXNOLOGIYALARI ORQALI DARS SAMARADORLIGINI OSHIRISH: METODIK TA’MINOT, BAHOLASH MEZONLARI VA KUTILADIGAN NATIJALAR ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Maqolada boshlang‘ich ta’limda interfaol o‘qitish texnologiyalari orqali dars samaradorligini oshirish masalasi metodik ta’minot, baholash mezonlari va kutiladigan natijalar kesimida IMRAD formatida yoritildi. Tadqiqotda interfaol yondashuv “dars dizayni–metodik resurslar–formatif baholash–refleksiya” zanjiri sifatida talqin qilindi. Sinf amaliyotida interfaol texnologiyalar (Think–Pair–Share, aylanma stansiyalar, Jigsaw, klaster, INSERT, exit ticket, mini-quiz) muntazam qo‘llanganda o‘quvchilarning darsdagi ishtiroki, tushunish ko‘rsatkichlari va o‘z-o‘zini nazorat qilish ko‘nikmalari ortishi, nazorat topshiriqlarida xatolar ulushi pasayishi kuzatildi.