BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA STEAM YONDASHUVI ASOSIDA INNOVATSION O‘QITISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI: INTEGRATSIYA, KOMPETENSIYA VA NATIJADORLIK ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Maqolada STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yondashuvi orqali boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ijodkorlik, tanqidiy fikrlash va muammoli vaziyatlarni hal etish ko‘nikmalarini rivojlantirishning didaktik modeli hamda amaliy metodik yechimlari IMRAD formatda yoritiladi. Taklif etilayotgan model “Muammo–Tadqiqot–Dizayn–Prototip–Sinov–Taqdimot–Refleksiya” sikliga tayangan bo‘lib, o‘quvchini dalilga asoslangan fikrlash, kreativ yechim topish, hamkorlikda muammo hal qilish va natijani asoslab himoya qilishga olib keladi. Natijadorlik “mahsulot–jarayon–transfer” indikatorlari hamda rubrika asosida baholash orqali ta’minlanadi.