BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA TABIIY FANLAR VOSITASIDA BARQAROR RIVOJLANISH MAQSADLARINI SHAKLLANTIRISHNING DIDAKTIK MODELI VA PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’limda tabiiy fanlar vositasida Barqaror rivojlanish maqsadlarini (BRM) shakllantirishga yo‘naltirilgan didaktik model va uni amalga oshiruvchi pedagogik texnologiyalar IMRAD tuzilmasida yoritiladi. Model o‘quv mazmunini real hayot muammolari bilan bog‘lash, tajriba va kuzatuv orqali dalilga tayangan xulosa chiqarish hamda kompetensiyaga yo‘naltirilgan baholashni ta’minlashga xizmat qiladi.