4K MODELI ASOSIDA BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARINING NUTQ MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH: PEDAGOGIK ASOSLAR VA METODOLOGIK YONDASHUVLAR ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Ushbu maqola 4K modeli (kognitiv, kommunikativ, kollaborativ va kreativ yondashuvlar) asosida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining nutq madaniyatini rivojlantirishning pedagogik asoslarini va metodologik yondashuvlarini tahlil qiladi. 4K modeli, o‘quvchilarda ilmiy fikrlash, samarali muloqot qilish, guruhda ishlash va ijodiy yondashuvni rivojlantirishga qaratilgan tizimli pedagogik yondashuvdir. Maqolada 4K modelining har bir elementi orqali nutq madaniyatini shakllantirishning muhim jihatlari, pedagogik metodlar va metodologiyalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘quvchilarda nutq madaniyatini rivojlantirish uchun kerakli bo‘lgan amaliy metodlar, interaktiv o‘qitish usullari va ta'lim jarayonida innovatsion yondashuvlarning ahamiyati taqdim etiladi.