TABIIY FANLAR VA MATEMATIKA YORDAMIDA EKOLOGIK MAS'ULIYATNI SHAKLLANTIRISHNING AMALIY METODLARI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Ushbu maqola tabiiy fanlar va matematika yordamida ekologik mas'uliyatni shakllantirishning amaliy metodlarini o‘rganadi. Ekologik mas'uliyatni rivojlantirish o‘quvchilarda atrof-muhitga nisbatan ongli, mas'uliyatli va barqaror munosabatni shakllantirishda juda muhimdir. Tabiiy fanlar, jumladan biologiya, geografiya, kimyo va fizika, o‘quvchilarga ekologik tizimlar, tabiat qonunlari va ekologik jarayonlarni tushunishga yordam beradi, shu bilan birga matematika ekologik muammolarni matematik modellashtirish va statistik tahlil qilish orqali amaliy echimlarni ishlab chiqishda qo‘llaniladi. Maqolada ekologik mas'uliyatni shakllantirishga qaratilgan metodlar va yondashuvlar, jumladan, interaktiv o‘qitish metodlari, amaliy mashg‘ulotlar, ekologik loyihalar va statistik tahlil usullari, shuningdek, bu metodlarning ekologik ta'limdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi.