IMMUN TIZIMIGA TA’SIR ETUVCHI DORI VOSITALAR ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Ushbu maqolada immun tizimiga ta’sir etuvchi dori vositalarining farmakologik xususiyatlari, tasnifi hamda klinik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda immunomodulyatorlar, immunostimulyatorlar va immunosupressiv preparatlarning ta’sir mexanizmlari, qo‘llanilish sohalari va ularning organizm immun javobiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy tibbiyot amaliyotida immun tizimiga ta’sir etuvchi dori vositalaridan foydalanishning dolzarb jihatlari ilmiy-nazariy asosda tahlil etiladi.