TUPROQNING GIGIYENIK VA EPIDEMIOLOGIK AHAMIYATI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Ushbu tezisda tuproqning inson salomatligi uchun gigiyenik va epidemiologik ahamiyati yoritilgan. Tuproqning tabiiy filtr va o‘z-o‘zini tozalash xususiyatlari, uning atrof-muhit muhofazasidagi o‘rni hamda yuqumli va parazitar kasalliklarning tarqalishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, tuproqning kimyoviy va biologik ifloslanishi oqibatlari hamda sanitariya-profilaktik choralar haqida ma’lumot beriladi.