TRIODITITLAR: PATOFIZIOLOGIYA, KLINIK KECHISH VA DIAGNOSTIK YONDASHUVLAR ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Triodititlar — qalqonsimon bezning surunkali yoki o'tkir yallig‘lanishi bilan xarakterlanuvchi endokrin kasallik bo‘lib, u qalqonsimon bezning funksional faoliyatini sezilarli darajada o‘zgartiradi. Ushbu maqolada triodititlarning patofiziologik mexanizmlari, klinik namoyon bo‘lishi va diagnostik usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari yallig‘lanish jarayonlari, autoimmun mexanizmlar va qalqonsimon bez gormonlarining disbalansi natijasida yuzaga keladigan tizimli o‘zgarishlarni yoritadi. Maqola shuningdek, triodititlarni erta tashxislash va individual davolash strategiyalarini ishlab chiqishning klinik ahamiyatini ko‘rsatadi.