Telekommunikatsiya tarmoqlarini boshqarish ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Raqobat va bozorda aloqa xizmatlari ko'lamining sezilarli darajada kengayishi, foydalanuvchilarni aloqani tashkil qilish uchun texnik imkoniyatlarining mavjudligi bilan emas, balki sifat va miqdoriy ko'rsatkichlar, masalan, kafolatlangan xizmat sifati, harakatchanlik, kirish uskunasining ko'p qirraliligi, turli standartlarga mos kelishi.Shu sababli, telekommunikatsiyalarni boshqarish sohasidagi samarali yechimlar har qanday miqyosdagi aloqa tarmoqlarining asosiy tarkibiy qismlari - mahalliy tarmoqlardan tortib milliy va xalqaro tarmoqlargacha. Tarmoq operatori quyidagi funktsiyalarni amalga oshirishga imkon beradigan tarmoq yoki aloqa xizmatlarini boshqarish markaziga ega bo'lishi kerak:- mavjud tarmoqlarni optimal boshqarish va istiqbolli tarmoqlarni loyihalashni amalga oshirish;- yangi foydalanuvchilarni jalb qilish va qo'shimcha daromad manbalarini yaratish uchun yangi xizmatlarni tezkor joriy etish;- foydalanuvchilarga xizmat ko'rsatishning standart sifatini ta'minlash, shu jumladan nosozliklardan keyin uskunani tiklash vaqtini minimallashtirish va foydalanuvchilarga texnik yordam ko'rsatish;- minimal xarajatlar bilan optimal operatsion xarajatlarga erishish.