BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHISINING SHAXSIY-PEDAGOGIK KOMPETENSIYASI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Boshlang‘ich sinf o‘qituvchisining shaxsiy-pedagogik kompetensiyasi zamonaviy pedagogika fanida ko‘p qirrali va murakkab ilmiy-pedagogik kategoriya sifatida talqin etilib, u o‘qituvchi shaxsining kasbiy faoliyatni samarali tashkil etish va boshqarish imkoniyatlarini belgilovchi integrativ sifatlar majmuini o‘zida mujassamlashtiradi. Boshlang‘ich ta’lim bosqichi shaxs kamolotining eng muhim davrlaridan biri bo‘lib, aynan shu jarayonda o‘quvchining bilishga munosabati, ijtimoiy xulq-atvori, axloqiy me’yorlarga bo‘lgan qarashlari va mustaqil fikrlash asoslari shakllana boshlaydi. Shu bois boshlang‘ich sinf o‘qituvchisining shaxsiy-pedagogik kompetensiyasi nafaqat kasbiy tayyorgarlik ko‘rsatkichi, balki jamiyatning intellektual va ma’naviy taraqqiyotini belgilovchi muhim omil sifatida namoyon bo‘ladi