KOLONIYALAR VA TURMALARDA JAZONI O‘TASH TARTIBI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi koloniyalari va turmalarida jazoni o‘tash tartibi, mahkumlarning yashash sharoitlari, mehnat faoliyati, ta’lim olish huquqi, uchrashuvlar va telefon orqali muloqot qilish tartibi tahlil qilinadi. Mazkur muassasalarda mahkumlarning jamiyatga moslashuvini ta’minlash, intizomni saqlash va rag‘batlantirish mexanizmlari, shuningdek, jazoni ijro etish jarayonida inson huquqlarini ta’minlash masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada mahkumlar uchun “shaxsiy rivojlanish dasturlari (soft skills)”ni joriy etish orqali ularning jamiyatga qayta moslashuvi va qayta jinoyatchilikning oldini olish imkoniyatlari taklif qilinadi.