O‘ZBEKISTON SHAROF RASHIDOV TARAQQIYOTIGA QO‘SHGAN ULKAN XIZMATI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Ushbu maqolada Sharof Rashidovning O‘zbekiston siyosiy tarixidagi o‘rni, davlat boshqaruvidagi faoliyati va respublika халкимиз аётида qo‘shgan hissasi adabiyotlar sharxi asosida tahlil qilinadi. Unda Rashidovning siyosiy yetakchilik fazilatlari, iqtisodiy va ijtimoiy sohalarda amalga oshirgan islohotlari, xalqaro nufuzni oshirishga qaratilgan tashabbuslari hamda mazkur faoliyatning hozirgi davrda qayta baholanishi ilmiy yondashuv bilan yoritilgan.