INTERNET QARAMLIGINING BUGUNGI KUNDAGI PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Mazkur maqolada internet qaramligining hozirgi davrdagi psixologik xususiyatlari, uning inson ruhiyatiga ko‘rsatadigan ta’siri va ijtimoiy hayotdagi o‘rni tahlil qilingan. Internetdan ortiqcha foydalanish oqibatida shaxsda diqqatning pasayishi, hissiy beqarorlik, o‘zini boshqalar bilan solishtirish, ijtimoiy izolyatsiya kabi psixologik muammolar yuzaga kelishi yoritilgan. Shuningdek, internet qaramligining zamonaviy shakllari — ijtimoiy tarmoqlarga, qisqa videolarga va onlayn o‘yinlarga bog‘liqlik holatlari misolida uning yangi psixologik jihatlari tahlil etilgan. Maqolada muammoni bartaraf etish uchun internetdan oqilona foydalanish, vaqtni to‘g‘ri taqsimlash hamda psixologik yordam ko‘rsatish zarurligi ta’kidlangan.