MEHNAT SHARTNOMASINING HUQUQIY JIHATLARI VA AMALIY AHAMIYATI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Ushbu maqolada mehnat shartnomasining huquqiy mohiyati, mehnat huquqida tutgan o‘rni hamda amaliy ahamiyati keng yoritilgan. Mehnat shartnomasi xodim va ish beruvchi o‘rtasidagi huquqiy munosabatlarni tartibga soluvchi asosiy hujjat sifatida har ikki tomon manfaatlarini himoya qiladi, mehnat jarayonida adolat va qonun ustuvorligini ta’minlaydi. Shuningdek, maqolada O‘zbekiston Respublikasining amaldagi mehnat qonunchiligi asosida mehnat shartnomasining tuzilishi, uning turlari va zamonaviy mehnat bozoridagi ahamiyati tahlil qilingan.