MOLIYA TIZIMI VA FANDAGI O‘RNI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Ushbu maqolada ta’kidlash joizki, amaliy ish jarayonida turli pul fondlaridan shakllanadigan va foydalaniladigan moliyaviy munosabatlarning turli sohalari majmuiga moliya tizimi deyiladi. Unga boshqacha ta'rifberish ham mumkin: davlat va korxonalarning pul fondlarini shakllantirish, taqsirnlash va foydalanish borasidagi shakl va metodlar tizimiga moliya tizimi deyiladi. Bu haqida batafsil quyida keltirilgan.