BOZOR IQTISODIYOTI TUSHUNCHASI, XUSUSIYATLARI, AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Mazkur maqolada bozor iqtisodiyoti tushunchasi, uning asosiy belgilar va tamoyillari, boshqa iqtisodiy tizimlardan farqlari haqida so‘z yuritiladi. Bozor iqtisodiyoti talab va taklif, erkin narx shakllanishi, raqobat, xususiy mulk va tadbirkorlik erkinligi kabi omillar asosida faoliyat yuritadi. Shuningdek, maqolada bozor iqtisodiyotining afzalliklari va kamchiliklari, hamda O‘zbekiston misolida ushbu tizimga o‘tish jarayonlari haqida ham to‘xtalib o‘tiladi. Mavzu iqtisodiy tushunchalarni o‘zlashtirish va real hayotdagi iqtisodiy tizimni anglash uchun foydalidir.