KREDIT PORTFELINING SIFATINI OSHIRISH ORQALI YANGI O‘ZBEKISTON MOLIYAVIY BARQARORLIGINI TA’MINLASHNING YO‘NALISHLARI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Mazkur tezisda Yangi O‘zbekiston iqtisodiy taraqqiyot strategiyasi doirasida bank kredit portfellarining sifati va tuzilmasini optimallashtirish orqali moliyaviy barqarorlikka erishish yo‘llari yoritilgan. Kredit portfelining sifati nafaqat bank sektorining ishonchliligi, balki butun iqtisodiy tizimning samaradorligini belgilovchi muhim omillardandir. Mamlakatda olib borilayotgan pul-kredit siyosati, risklarni boshqarish tizimlari, tarmoq bo‘yicha diversifikatsiya, garov siyosati va monitoring mexanizmlarining takomillashuvi natijasida kredit portfellaridagi muammoli kreditlar (NPL) darajasi kamaymoqda, samarali kreditlash ko‘rsatkichlari esa ortmoqda.