РУС ВА ЎЗБЕК ТИЛЛАРИДАГИ АНГЛИЦИЗМ СЎЗЛАРНИ ҚИЁСИЙ ТАҲЛИЛ ҚИЛИШ ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Бугунги кунда глобаллашув жараёнлари дунё тиллари учун катта таъсир кўрсатмоқда. Хусусан, инглиз тили халқаро алоқа, фан-техника ва интернетнинг асосий воситасига айлангани боис, у орқали юзага келган луғавий заёмлар – англицизмлар – кўплаб тилларга, жумладан, рус ва ўзбек тилларига ҳам кириб келмоқда. Мазкур мақолада рус ва ўзбек тилларидаги англицизм компонентли сўзларнинг луғавий, морфологик ва ижтимоий нуқтаи назардан қиёсий таҳлили амалга оширилади