KASHTACHILIK SAN'ATINING TURLARI VA ULARNING MINTAQAVIY XUSUSIYATLARI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek xalqining boy madaniy merosiga mansub bo‘lgan kashtachilik san’ati, uning turlari va hududiy o‘ziga xosliklari o‘rganiladi. Yurtimizning turli mintaqalarida kashtachilik uslublari, ranglar uyg‘unligi, naqshlar va tikuv texnikalari bir-biridan farqlanadi. Bu farqlar mahalliy madaniyat, iqlim sharoiti, tarixiy an’ana va xalq urf-odatlari bilan bog‘liqdir. Tadqiqotda bu san’at turining estetik, ijtimoiy va amaliy jihatlari yoritilgan.