CHET EL ADABIYOTIDAGI QAHRAMONLAR ORQALI O‘QUVCHILARDA OG‘ZAKI IFODA KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Ushbu tadqiqot chet el adabiyotidagi qahramonlarning o‘quvchilarda og‘zaki ifoda ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyatini o‘rganadi. Adabiy qahramonlarning xarakterlari, motivlari va dialoglari orqali o‘quvchilarning nutq madaniyati, fikrni ravon ifoda etish qobiliyatlari va ijtimoiy muloqot ko‘nikmalari shakllanadi. Tadqiqotda adabiy asarlarni o‘qish, tahlil qilish va muhokama qilish jarayonida og‘zaki ifoda ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali usullari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, turli madaniy kontekstlarda qahramonlarning nutqqa ta’siri va ularning o‘quv jarayonidagi o‘rni ko‘rib chiqiladi.