TA’LIMGA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV: MUAMMO VA YECHIMLAR ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida kompetensiyaviy yondashuvning ahamiyati, mazmun-mohiyati va uni amaliyotda qo‘llashdagi muammolar tahlil qilinadi. Shuningdek, kompetensiyaviy yondashuv asosida shakllantirilayotgan bilim, ko‘nikma va malakalarning zamonaviy talablarga mosligi, o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, muammoni hal qilish va hayotiy vaziyatlarda to‘g‘ri qaror qabul qilish kabi kompetensiyalarni rivojlantirishdagi roli yoritiladi. Muallif ta’lim tizimidagi dolzarb muammolarni aniqlab, ularni hal etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar beradi. Maqola pedagoglar, metodistlar hamda ta’lim sohasidagi mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.