TALABALARDA ATROF MUHITNI MUHOFAZA QILISH BORASIDAGI KO’NIKMALARNI SHAKLLANTIRISH ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Ushbu maqolada talabalar orasida atrof-muhitni muhofaza qilishga oid ko‘nikmalarni shakllantirish masalasi yoritilgan. Muallif ekologik muammolarning global tus olgani, ularni hal etishda yosh avlodning roli, O‘zbekistondagi ekologik siyosat va xalqaro hamkorlik doirasidagi sa’y-harakatlar haqida so‘z yuritadi. Ayniqsa, Orolbo‘yi inqirozi misolida ekologik muammolarning jiddiyligi va ularni bartaraf etishdagi davlatlararo hamkorlik muhimligi ta’kidlangan. Shuningdek, talabalar ekologik madaniyatini shakllantirishda ta’lim, targ‘ibot va amaliy loyihalarning o‘rni alohida ko‘rsatib o‘tiladi