Boshlang‘ich ta’lim o‘quvchilari ijodiy faoliyat rivojlantirishning maqsad va vazifalari muhim vositalardan biri sifatida ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Bu mantiqiy o’yin. Bolaga 4ta narsaning rasmini bering. 3tasi bitta umumiy tushunchaga daxldor bo’lsin. U “oriqcha”sini topsa, rag’batlantiriladi. Rasmlar to’plami turlicha bo’lishi mumkin: stol, stul, krovat va choynak; ot, mushuk, it va qisqichbaqa; archa, qayin, chinor va qulupnay; bodring, sholg’om, sabzi va quyon. Agar bola hamma topshiriqlarni to’g’ri bajara olsa, ajablanmang. Uning fikrlari va asoslarini tinglashga harakat qiling. Chunki bolaga quyon bilan sabzining bir-biriga bog’liqligi bodring va sholg’om kabi sabzavotlar qatoridan sabzini ajratib olishga asos bo’lishi mumkin.