ONA TILI DARSLARIDA TA’LIMIY O‘YINLARDAN FOYDALANISH ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Maqolada ona tili darslarida ta’limiy o‘yinlarning ahamiyati va ularning o‘quvchilarning nutqini rivojlantirishdagi roli tahlil qilindi. O‘yinli metodlar orqali o‘quvchilarning grammatik bilimlari mustahkamlanadi, mantiqiy fikrlash qobiliyati oshiriladi va ijodiy qobiliyatlari rivojlantiriladi. Maqolada “Jumlani davom ettir”, “Bog‘lovchi kerak menga”, “Gaplarni tartibla”, “Vizual kartalar” va “Ters” kabi o‘yinlarning metodik jihatdan qo‘llanishi keltirilgan. Bu metodlar ona tili darslarida samarali o‘qitishni ta’minlashda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi.