AYOLLAR KIYIMLARINI TIKISHDA EKOLOGIK TOZA MATERIALLARDAN FOYDALANISH VA BARQAROR ISHLAB CHIQARISH ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Ushbu ilmiy tezisda ayollar kiyimlarini tikishda ekologik toza materiallar va barqaror ishlab chiqarish texnologiyalarining o'rni va ahamiyati batafsil tahlil qilinadi. Maqola, kiyim ishlab chiqarish sanoatining ekologik ta'sirini kamaytirish va resurslardan samarali foydalanish uchun zarur bo'lgan barqaror yondashuvlarni o'rganishga bag'ishlangan. Tezisda ekologik toza materiallar, masalan, organik paxta, bambuk, kenevir va lyocell kabi tabiiy va qayta ishlanadigan materiallarning afzalliklari ko'rib chiqiladi. Shuningdek, barqaror ishlab chiqarish jarayonlari, chiqindilarni kamaytirish va energiya sarfini optimallashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi