CHAPAQAY BOLALARDA TA’LIM-TARBIYA BERISHDA BOSH MIYA YARIMSHARLARI ASSIMETRIYASINING O‘ZIGA XOSLIGI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Chapaqaylik insonning individual fiziologik va psixologik xususiyatlaridan biri bo‘lib, uning shakllanishi bosh miya yarimsharlarining assimetriyasi bilan bog‘liq. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, chapaqay bolalar o‘ng qo‘lli tengdoshlariga nisbatan kognitiv, ijodiy va emotsional jihatdan o‘ziga xos xususiyatlarga ega bo‘lishadi. Shu sababli, chapaqay bolalar uchun ta’lim va tarbiya jarayonida individual yondashuv muhim sanaladi. Ushbu maqolada chapaqay bolalarning o‘quv jarayonidagi o‘ziga xos xususiyatlari va ularga ta’lim berish metodlari ilmiy va shaxsiy izlanishlar asosida tahlil qilinadi.